Over ons

In eind 2009 kwam René Gerritsen met het idee om in Wouw AED apparaten beschikbaar te maken. Hij heeft hiervoor Peter van Akkeren benaderd die als Arboverpleegkundige en kaderinstructeur EHBO veel kennis op dit vakgebied heeft. Daarnaast werd Jan Verbogt benaderd als financieel specialist voor dit idee. 

Na veel uitzoekwerk op diverse vlakken werd op 13 januari 2010 de stichting ingeschreven bij de kamer van koophandel. Met als doel het hart-veilig maken van de dorpen van de gemeente Roosendaal: Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage. 

Na een donatie van het coöperatiefonds Rabobank en hulp Lions club Wouw kon er worden gestart met het aanschaffen van de eerste AED's met de bijhorende buitenkasten. Op 5 februari 2011 werd de eerste AED opgehangen in Moerstraten. Daarna volgde de overige spoedig. Op dit moment hangen er in de dorpen 14 AED's van de AED stichting. Ook zijn we nu bezig uit breiden naar de stad Roosendaal. Op dit moment zijn er 2 AED's geplaatst door ons zelf. 2 AED's zijn geplaatst met een subsidie van ons. 

Het huidige bestuur bestaat uit:

Peter van AkkerenPeter van AkkerenPeter van Akkeren - Voorzitter
Peter zijn beroep is Arboverpleegkundige bij een groot chemisch bedrijf in Bergen op Zoom. Daarnaast is hij voorzitter van EHBO-vereniging Roosendaal, verzorgt EHBO lessen, opleidingen, vervolglessen, AED opleidingen, AED herhalingslessen en neemt examens af. Hij is hiervoor gecertificeerd als kaderinstructeur. Peter zet zich naast zijn gewone werk veel in voor de gezondheid van de mens. Vandaar dat Peter en René besloten hebben om de kerkdorpen hartsafe te maken.

 

 

Marc Meul - Secretaris
In het dagelijks leven werkzaam als ICT manager en security officer bij een digitaal bureau. Daarnaast actief lid en voorzitter van EHBO vereniging Heerle-Wouw. Zijn kennis van ICT en techniek komt goed van toepassing bij het plaatsen en onderhouden van alle AED's en kasten. 

Johan Jaspers - Penningmeester
Als actief lid van EHBO vereniging Heerle-Wouw is hij altijd al geïnteresseerd geweest in de AED stichting. Toen de voormalige penningmeester aangaf omwille van zijn leeftijd te willen gaan stoppen hoefde Johan niet na te denken om penningmeester te worden van de stichting. In zijn functie als controller en ervaring in het bankwezen en bij diverse bedrijven is Johan als penningmeester helemaal op zijn plaats. Johan is ook penningmeester van EHBO-vereniging Roosendaal.

Wil je ons helpen? We kunnen altijd mensen gebruiken die onze stichting willen ondersteunen. Wil daarover meer informatie neem dan contact met ons op.